HET WILGENPAD

Het Wilgenpad


Welkom psychologiepraktijk Het Wilgenpad. Praktijk voor integratieve psychotherapie, hypnotherapie en counseling. 


Je bent op de site omdat je wilt dat er iets verandert. Mogelijk ben je toe aan een verandering in je leven, een nieuwe uitdaging of kans of zoek je professionele hulp bij een persoonlijk probleem? Vanuit een open, flexibele en warme benadering met inlevingsvermogen en creativiteit begeleidt en ondersteunt Het Wilgenpad je in jouw proces van verandering, beweging en groei.


De psychosociale hulp die Het Wilgenpad biedt, heeft tot doel het natuurlijk herstel en het gebruik van natuurlijke hulpbronnen te bevorderen. Hierbij wordt integratieve psychotherapie, hypnotherapie of counseling ingezet.


Naast deze website ben ik ook te vinden op de website www.psychologe-gorinchem.nl.


Ik heet je van harte welkom!

Marjon Ledderhof-Hegeman





 Natuurlijke ontwikkeling

Ik heb onder andere de volgende opleidingen en trainingen  gevolgd en afgerond:

 

  • Bachelor Toegepaste Psychologie (NTI, Leiden), minor in coaching en counseling, afstudeeronderzoek vergroten van veerkracht
  • Inner Child (ElQuirin)
  • The Wholeness Work I, II, III (Connirae Andreas)
  • Sociaal panorama consulent, MSP (Lucas Derks)
  • IEMT-practitioner (IEMT-training, Eindhoven)
  • IEMT-advanced (Andrew Austin)
  • Integratieve psychotherapie (BGL&partners, Driebergen)
  • EMDR en RDI (BGL&partners, Driebergen)
  • Counselen met verbeeldingskracht (BGL&Partners, Driebergen)
  • Therapeutische interventies bij pesten (BivT, Beverwijk)
  • EAGALA part 1, part 2, fundamentals en advanced training, Equine assisted psychotherapy (België, Nederland, Denemarken)
  • Ericksoniaanse Hypnotherapie I, II, III en IV (Mindspring trainingen) 

 

Ik ben als Register counsellor ABvC ® (2010) en NBVH® hypnotherapeut (2012), aangesloten bij de ABvC , NBVH , RBCZ   en SCAG.




Mijn Werkwijze

Je kunt je telefonisch, via whatsapp of per mail bij mij aanmelden.  Als je wilt maken we op korte termijn een afspraak voor een intake gesprek.


Tijdens het intakegesprek vormen we een beeld van de klachten en stellen we vast wat je doelen zijn. Hiervoor beantwoord je bijvoorbeeld de vraag: Wanneer voel jij je klaar en geholpen? Tijdens het intake gesprek verzamelen we informatie die relevant is voor het opzetten van een behandelplan of het uitzetten van een behandelrichting.


Frequentie en duur van de afspraken:


Mijn ervaring is dat mensen het in het begin prettig vinden om wekelijks een sessie te hebben. Na twee of drie sessies worden de afspraken vaak om de week gepland. Als een traject langer loopt, dan is de periode tussen afspraken twee of drie weken. Mensen vinden het dan vaak prettig om meer tijd tussen de sessies te hebben.

De sessieduur is in overleg één, anderhalf of twee uur.


Soms is één uur gewoon te kort om aan bod te laten komen wat er nodig is voor een effectief resultaat van de sessie, in dat geval plannen we een langere sessie in.


Begeleiding tussen de sessies door

Tijdens de behandeling ben ik per mail bereikbaar. Indien wenselijk kunnen we telefonisch contact hebben. Zeker bij een behandeltraject met intensieve sessies kan het een prettig idee zijn dat je tussen afspraken door contactmomenten kunt hebben.


Einde van het behandeltraject

Aan het einde van een behandeltraject is er ruimte voor een eindevaluatie. Eventueel kan er een rapportage worden gemaakt voor de huisarts of een eventuele verwijzer.


Share by: