Powertools for Living
Vergroot sociale en emotionele intelligentie
Recente Tweets
Powertools for Living
Powertools for Living

Na succesvolle ervaringen in de Verenigde Staten is het programma Powertools for Living nu ook beschikbaar in Nederland.

In Amerika vormt het onderdeel van verschillende reguliere onderwijsinstellingen en zijn er zomerkampen rondom opgezet. In Nederland wordt het aangeboden aan groepen kinderen en jongeren.

Neem contact op voor meer informatie.

Power Tools for Living geeft kinderen en jongeren de gelegenheid zelf een zestal belangrijke tools te ontdekken die van vitaal belang zijn voor emotionele gezondheid, dit in samenwerking met paarden. Paarden zijn gevoelige wezens die emotie spiegelen en geven directe en eerlijke feedback aan de deelnemers naar aanleiding van hun houding en acties. Hierdoor leren deelnemers over de impact van hun communicatie, acties en probleemoplossende vaardigheden.

In een positieve, niet-bedreigende omgeving, tijdens de uitvoering van toegewezen taken met de paarden, worden de deelnemers uitgenodigd om ervaringen op te doen van de essentiële vaardigheden: respect, verantwoordelijkheid, relationele vaardigheden, empathie, Grenzen stellen en keuzes / gevolgen. Hiermee krijgen de deelnemers inzicht in hun eigen normen en waarden en staan ze stil bij hun eigen persoonlijkheid.

Deelnemers worden uitgedaagd om deze nieuwe "instrumenten" te gebruiken en te verkennen en emotioneel te groeien. Het programma faciliteert de snelle groei van sociale en emotionele intelligentie, waarbij de deelnemers worden empowerd in een nieuw gevoel van eigenwaarde en versterkt hoop en geloof in hun eigen vermogen om een positieve invloed op hun huidige leven en de toekomst (self-efficacy) te hebben.

De Power Tools for Living programma is ontwikkeld door Robert Magnelli, Ph.D en Nancy Magnelli, B.S., R.N.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld